AliExpress

Tips voor kopen op AliExpress

Zie je je buurman vaak op nieuwe Adidas schoenen lopen? Heeft je neefje telkens een nieuwe horloge? Trainen je teammaten in verschillende pakken van bekende voetbalclubs? Grote kans dat zij dan al AliExpress hebben ontdekt. Wil jij dat ook? Dat kan! Ga dan goedkoop kopen in China via AliExpress. Hier worden door verschillende leveranciers (‘merk’)artikelen aangeboden, van elektronica tot kleding en sieraden tot speelgoed. MAAR…er zijn ook nadelen.

Nadelen van AliExpress

Bestellen van artikelen via AliExpress brengt ook nadelen met zich mee:

• Namaak – De artikelen op AliExpress zijn namaak. De kostprijs is veel lager dan (echte) artikelen die te verkrijgen zijn, dus dat kan ook niet anders.
• Verzendtijd – In de meeste gevallen is verschepen via China Post Air Mail gratis. Het duurt vaak tussen de 15 en 39 dagen voordat de artikelen ontvangen worden.
• Juiste maat – Het is gokken wat de juiste maat is. Er is vaak een maattabel te zien, maar dit geeft geen 100% zekerheid.
• Juiste artikel – Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld de kleur of logo van het bestelde artikel anders is.
• Douane – Het pakket kan onderschept wordt door de douane. Hierover ontvang je, per post, een bericht en moet je aangeven wat er in het pakket zit, om zo invoerrechten te berekenen.

Voordelen van AliExpress

• Goedkoop! – Het is namaak maar altijd nog vele malen goedkoper.
• Bespaar geld – In deze dure tijden wil je er toch nieuwe elektronica aanschaffen of er leuk bijlopen.

Ontdek het zelf

Er zijn nadelen maar de voordelen wegen zwaarder. En waar maak je je druk om? Neem als voorbeeld een paar New Balance schoenen. Voor tussen de €15 en €25 bestel je al één paar. Maak goedkoop de blits met je nieuwe sportschoenen.

De leveranciers zijn bij vragen in de meeste gevallen via e-mail redelijk goed te bereiken. Let wel op de foto van het artikel dat het logo klopt en check de feedback score van de leverancier. Ontdek het nu, op AliExpress.